Některé jídla jsme si zvykli zamrazovat i po tom, co je uvaříme a připravíme, jiný se musíme teprve naučit zamrazovat. Která jídla bychom mohli zamrazit a které potraviny na mrazu opravdu vydrží?

Potravina č. 1.: Ořechy
–          Ořechy se velice brzo kazí a hnijí, proto je lepší je uskladnit
–          Můžete ořechy zavařit
–          Nebo je můžete zamrazit, to je jednodušší metoda
vlašské ořechy

Potravina č. 2.:  Rýže
–          Většina z nás nespotřebovanou rýži vyhodí
–          Rýže vám rozmrzne i při pokojové teplotě

Potravina č. 3.: Nastrouhaný sýr nebo sýr vcelku
–          Strouhaný parmazán by se rychle zkazil v lednici, proto je lepší ho uskladnit nebo použít
–          Tvrdé sýry lze skladovat v mrazáku téměř všechny, nedoporučuje se to u tvarůžek
francouzský sýr
Potravina č. 4.: Víno
–          Pokud vám zbylo v lahvi, můžete je nechat v mrazáku
–          Můžete ho buďto přelít do nádoby, nebo ho nalít do silikonových formiček na led
–          Pak můžete vařit, nebo si ochladit další vínu stejné značky
etiketa šampusu
Potravina č. 5.: Šampaňské nebo šumivé víno
–          Sekt, šampaňské nebo šumivé víno je možné zamrazit
–          Nejlepší je nalít ho do silikonové formy na led
–          V létě můžete takto uchované šampaňské lít do pomerančového nebo jablečného džusu

Potravina č. 6.: Bylinky
–          Máte natrhané nesušené bylinky, jako třeba kopr nebo meduňku? Zamrazte!
–          Ideálně bylinky nasekejte tak, aby byly hned připraveny k použití

Potravina č. 7.: Máslo
–          Máslo stále zdražuje, oproti minulému roku o pět procent
–          Můžete proto počkat na slevu v obchodních centrech nebo supermarketech, nakoupit jich do zásoby, a poté je uskladnit v mrazáku
–          Máslo se nezkazí a mráz zachová jeho použitelnost
–          Mrazák zachovává velmi dlouhou lhůtu použití a máslo pak můžete použít kdykoliv po uplynutí lhůty, pokud je dostatečně dobře zamražené
–          Doporučuje se zamrazení na více než mínus patnáct stupňů