Ovoce. Snad každý z nás si ho oblíbil. Je tolik druhů a možností, jak ho využít. Populární jsou smoothie, ovocné saláty nebo třeba sušené ovoce. Právě sušenému ovoci bych chtěla věnovat tento článek. Lidé si ho oblíbili díky jeho praktičnosti a trvanlivosti. Můžeme ho mít vždy po ruce v kapse nebo v kabelce. Dodá energii, zažene menší hlad nebo jen tak na chuť. Každý si jistě vybere to, které mu nejvíce chutná. Na trhu je široký výběr. Ananas, banán, borůvky, brusinky, kiwi a v neposlední řadě třeba třešně. Proces sušení umí s ovocem opravdu zázraky. A přitom je to nenáročný způsob, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.
Dobře vysušené ovoce lze konzumovat i několik let. Nemusíte se obávat, že sušené ovoce ztratí své přirozeně se vyskytující vitamíny a výživové přednosti. Díky šetrné metodě zpracování je zachová v původní podobě. Velice chutné je slazené ovoce. Tedy proslazované i jiným cukrem, než jen pouze přírodním. Dodá ovoci správný šmrnc a Vy si tak můžete užít ten správný chuťový zážitek. Cukr je navíc pro tělo důležitý. Potřebuje ho pro správnou funkci mozku, srdce, svalů a tak dále. Samozřejmě se to ale nesmí přehánět. To už by pak jeho účinky nebyly pozitivní, spíš naopak. Takže slazené ovoce jako malá chuťovka? Ideální!
Já mám ovoce moc ráda v jakékoli formě. Čerstvé v létě a v zimě sáhnu po tom sušeném. Proslazený sušený zázvor mi vždy pomáhal při těhotenských nevolnostech. Toto ovoce zklidňuje žaludek a cukr mi dodal energii, abych v pohodě zvládla pracovní den. Brusinky miluji v sušené podobě více než čerstvé. Chuťově se jich nemůžu nabažit. Borůvky zase kupuji pro dceru. Má je moc ráda. Navíc jsou plné vitamínů a minerálů a podporují imunitní systém. A třeba banány jíme celá rodina. Čerstvé, sušené nebo v tekuté podobě jako mléčný koktejl. Určitě si také přijdete na své. Vyzkoušejte slazené ovoce Veselá veverka.