Ti, jimž dojdou peníze, nejsou v ani trochu záviděníhodné situaci. Jak totiž všichni víme, neznamená skutečnost, že někomu jeho finanční prostředky dojdou, zhola nic příjemného. I když takový člověk nemá čím platit, jeho potřeby trvají a účty také nepřestávají chodit. A dotyčný by tak měl i nadále nakupovat aspoň to nejnezbytnější, měl by platit za to, za co platit má, ovšem ono není čím.

Co to znamená? V první chvíli potřebu se omezit, později ale navrch i riziko, že bude neplatič za neuhrazené dluhy popotahován, že mu budou naskakovat penále a zřejmě rovněž bude odříznut od poskytování čehokoliv, u čeho to jenom jde. A sedět o hladu v nevytopené místnosti bez elektřiny a vody a čekat, že odsud dotyčného nakonec vystěhují a bude ještě hůř… Brr!

sloupečky mincí

Bohužel i tak daleko by to mohlo zajít, kdyby byl člověk dlouhodoběji finančně nezajištěný. Ale naštěstí to obvykle tak daleko nedojde. A sice proto, že existují půjčky. A když si člověk dost výhodně půjčí, může takto získanými finančními prostředky uhradit vše, co je uhradit třeba, dát si věci do pořádku a v lepších časech následně zase vše půjčené splatit.

Jediný problém, který se může u půjček objevit, je ale ten, že se obvykle nepůjčuje jen tak každému na potkání. Kdo chce půjčku, musí nejprve splnit požadavky finanční instituce, která ji nabízí, bez čehož není naděje na úspěch. A asi tušíte, jak obvykle dopadnou ti, kdo mají malé příjmy, záznamy v registrech dlužníků, které rozhodně nejsou lichotivé, exekuce na krku atd. Ano, takovým lidem se nejednou nepůjčí. Bylo by nejisté, zda by dokázali splácet, a tak je jejich žádost raději zamítnuta.

padesátky eura

Ovšem hypotéka po insolvenci pomůže i takovým lidem. Ani ti, kdo jsou ve skutečně tíživé situaci, tu nejsou odsouzeni k neúspěchu. Za předpokladu, že se mohou za půjčené peníze zaručit dáním nějaké své nemovitosti do zástavy. Když toto dokážou, mají vyhráno.